Marijke Potargent - marijke.potargent@copp.be - COÖRDINATOR in het COPP, Erkend Klinisch psychologe, Cliëntgerichte psychotherapeute, Psychotraumatologe, Tabakologe, Familiaal bemiddelaar
In het COPP neemt zij de functie van coördinator op zich en begeleidt zij zelf geen cliënten meer sinds 2019.
Zij werkt als diensthoofd patiëntenbegeleiding in het H.Hart Ziekenhuis te Leuven.
Zij is erkend lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 662102993) en beschikt over een visum (uitgereikt door de FOD Volksgezondheid) en erkenning (uitgereikt door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid) als klinisch psycholoog.
Voor informatie over het COPP, kan je vrijblijvend contact opnemen via mail : marijke.potargent@copp.be
Marissa Van De Voorde - 0488/96.05.54 - Master in de Seksuologie (KUL, 2010) en Opleiding Psychotraumatologe (BIP)
Marissa studeerde in 2010 af als Master in de Seksuologie aan de KUL. Zij volgde de opleiding Psychotraumatologie. Als seksuoloog-psychotraumatoloog heeft zij vooral ervaring met cliënten met een comorbide psychotische kwetsbaarheid, stemmingsproblematiek, verstandelijke beperking.
Els Mermans - 0479/98.92.30 - Bachelor in de Psychologie, Stress en Burn-out Coach, Ability Case Manager (re-integratie management), Loopbaanbegeleider (met loopbaancheques), Integrafief psychotherapeute i.o.
Els behaalde het diploma van Verpleegkunde en Bachelor in de Psychologie en specialiseerde zich daarna als stress, burn-out en re-integratie coach.
Ze behaalde haar postgraduaat Inspirerend Coachen aan de Arteveldehogeschool. Ze behaalde tevens haar certificaat als Return-to Work Coördinator en Disability Manager bij het RIZIV en haar certificaat Ability Case Manager bij Prevent. Momenteel is ze in opleiding als Integratief psychotherapeut bij AIHP.
Els begeleidt mensen met stressklachten en burn-out. Ze ondersteunt langdurig zieken bij het hervatten van het werk. Ze bekijkt samen met jou wat de mogelijkheden zijn binnen het wettelijk kader en werkt met jou aan het overwinnen van de belemmeringen hierbij.
Voor re-integratie na burn-out of andere loopbaanvragen kan je bij haar terecht met loopbaancheques. www.vdab.be/loopbaanbegeleiding
Els geeft ook trainingen rond oa. stressmanagement, re-integratie van langdurig zieken, coachen, (zelf)leiderschap, concentratietechnieken, oplossingsgericht denken
Sara Dehandschutter - 0468/40.77.68 - Erkend Klinisch psychologe, Oncologisch – en Medisch psychologe
Sara studeerde in 2008 af als master in de Psychologie (Katholieke Universiteit Leuven), in 2012 als Onco-psychologe, en in 2016 volgde ze een opleiding in Emotion Focused Family Therapy (EFFT). Haar interesse in palliatieve zorgen motiveerde haar met succes een traject te volgen bij het Palliatief Netwerk arrondissement Leuven (PANAL) als vrijwilliger, waarna zij werkzaam was in het Palliatief en Oncologisch Supportteam in het Sint-franciskusziekenhuis te Heusden-Zolder.
Zij werkt sinds 2012 in UZ Leuven, waar ze een jarenlange ervaring opbouwt in het begeleiden van langdurige en chronische zieken en personen met een fysieke handicap. Zij begeleidt hen in hun ziekte- en levensproces en alle uitdagingen die hier bij komen kijken.
Hierin schenkt ze evenveel aandacht aan de processen en uitdagingen van hun naasten en familieleden. In UZ Leuven is zij als klinisch- en onco-psychologe verbonden aan de dienst medische Psychologie, momenteel op het Brandwondencentrum.
Tevens werkt ze als psychologe voor De Stichting tegen Kanker, geeft ze lezingen en workshops voor het Cedric Hèle-instituut over tal van thema’s (zelfzorg, communicatie rond ziekte, slechtnieuwsgesprek, angst voor herval, e.a.), en heeft ze een ruime ervaring in het werken met kankerpatiënten en hun families tijdens het ziekteproces en bij hun re-integratie na een strijd tegen kanker.
Bijkomend engageert ze zich voor internationaal onderzoek in het kader een kwaliteitsvol leven voor kankerpatiënten.
Ze werkte ook reeds voor de Vereniging voor Personen met een Ziekte en/of Handicap, VFG waar ze het traject “zoeken naar zorg & hoe het leven aanpakken/uitstippelen” leidde en ondersteunde in een ervaringsgerichte begeleidingsgroep.
Ze organiseert en leidt tevens met haar echtgenote (ervaringsdeskundige), een begeleidingsgroep rond “de beleving van chronisch ziek zijn en hoe hiermee om te gaan?” Deze begeleiding bestaat uit drie delen, waar zowel patiënten, partners als naasten van harte welkom zijn.
Vanuit persoonlijke ervaring weet zij wat het is om met een chronische, slepende ziekte te leven. Haar echtgenote heeft een ernstige zeldzame aandoening, die tevens een fysieke handicap met zich meebrengt, waardoor ze elk apart én samen de levensuitdagingen kennen, en als gezin ook samen aangaan. Ze weet ook wat het is om als moeder het zorgtraject van haar zoon met een handicap te organiseren.
Zij gelooft in samenwerking én individuele groei, en hanteert een integratieve aanpak die haar oorsprong vindt in de cliëntgerichte therapie en de gesprekstechniek gericht op emoties (EFFT), en begeleidt (jong)volwassenen / koppels / gezinnen waar zij ondersteuning biedt bij:
- Aanvaarding & verwerking van chronische, ongeneeslijke, langdurige,…ziekte
- Levensprocessen – en uitdagingen bij ziekte, handicap,…
- Samenwerking tussen koppels en binnen gezinnen rond chronische ziektes, handicap,..
- Zelfzorg
- Angsten
- Depressie
- Communicatie
- Relaties
- Omgaan met neurologische-, fysieke- of mentale handicap
- Rouwbegeleiding
Zij gelooft dat hulpverlening toegankelijker mag én kan en vanuit dit geloof is zij bereid ook aan huis te komen, bij de patiënten die zich niet of moeilijk kunnen verplaatsen. Om een afspraak te maken of meer informatie te bekomen, kan je haar vrijblijvend contacteren op het nummer 0468/40.77.68 of haar emailadres Sara_dehandschutter@hotmail.com
Sara werkt in het COPP op woensdagavond.
Zij is lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 842111775) en de Belgische Federatie van Psychologen (BFP).
Manon Zuiderwijk - 0499/24.21.19 - Erkend Klinisch Psycholoog, Intercultureel Psycholoog, Cliëntgericht psychotherapeut, Diëtist
Manon studeerde af als Master in de Klinische en Gezondheidspsychologie aan de KU Leuven en finaliseerde vervolgens de 4-jarige Postgraduaat Cliëntgerichte psychotherapie aan de KU Leuven en Postgraduaat Interculturele Hulpverlening.
Eerder behaalde zij tevens een Bachelor in de Voedings- en Dieetkunde aan het UC Leuven-Limburg.
Zij heeft werkervaring in het UZ Leuven, Centrum Algemeen Welzijnswerk en Centrum voor Leerlingenbegeleiding.
Binnen COPP kan je bij haar terecht voor:
- De begeleiding van (jong)volwassenen, kinderen en gezinnen met uiteenlopende problemen;
- De psychologische screening van patiënten voor bariatrische chirurgie;
- Interculturele vragen of hulpverlening.
Manon beschikt over een visum (uitgereikt door de FOD Volksgezondheid) en erkenning (uitgereikt door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid) als klinisch psycholoog.
Om een afspraak te maken of meer informatie te vragen, kan je vrijblijvend contact opnemen via het e-mailadres manon.zuiderwijk@outlook.com of via het nummer 0499/24.21.19
Elien De Belie - 0486/04.00.39 - Erkend Klinisch Psychologe, ACT-Therapeute - Scheidingsconsulente/familiaal bemiddelaar.
Acceptance and commitment therapie is een vorm van derde generatie gedragstherapie die wetenschappelijk is onderbouwd. Als ACT-therapeute helpt Elien je bij het creëren van een waardevol en zinvol leven. Ze leert je vaardigheden aan waardoor je moeilijke gevoelens, pijnen en negatieve gedachten kan leren verdragen en op een afstand plaatsen. Je leert wat echt belangrijk voor je is en je leven zin geeft in handen te nemen.
ACT helpt je bewust te leven en meer uit je leven te halen dan je nu doet. ACT is interessant voor eenieder die hier aan wilt werken en meer specifiek voor mensen met depressieve, angst-, stress- en burn-out klachten. Binnen ACT staat niet zozeer praten dan wel voluit ervaren en oefenen centraal. Ze richt zich tot adolescenten en (jong)volwassenen. In een latere fase biedt zij ook koppel-ACT-therapie en groepstrainingen aan.
Als familiaar bemiddelaar helpt Elien jullie bij de opmaak van het familiaalrechterlijk deel als onderdeel van de scheidingsakte (EOT) dat betrekking heeft op de afspraken inzake de verblijfsregeling en het ouderlijk gezag: welke verblijfsregeling is aangewezen? Wie neemt beslissingen over de kinderen? Wat met vakantieperiodes, feestdagen en onderlinge communicatie over de kinderen? Elien werkt nauw samen met notarissen/advokaten die op hun beurt het vermogensrechterlijk deel van de scheidingsakte op zich nemen.
Elien is erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer 772117473).
Je kan haar contacteren voor een afspraak of meer informatie op 0486/04.00.39 of via e-mail debelie.elien@gmail.com.
Elien werkt in het COPP op woensdagvoormiddag.
Isolde Vileijn – Erkend klinisch psychologe, Psychoanalytisch psychotherapeute
Isolde studeerde in 2013 af als Master in de Klinische Psychologie aan de KU Leuven en volgde een bijkomende masteropleiding in de sociale wetenschappen, met name ‘Cultures and Development Studies’. Ook behaalde ze een postgraduaat in de psychoanalytische psychotherapie.
Sinds 2014 is ze verbonden aan het Studentengezondheidscentrum van de KU Leuven, waar ze ambulante therapie geeft aan studenten met een breed spectrum aan psychische moeilijkheden. Daarnaast werkt ze als studiecoach, waarbij ze studenten individueel en in groep begeleidt. Ook heeft ze ervaring als zorgcoördinator voor studenten met een fysieke of mentale functiebeperking en als projectmedewerker rond de thema’s diversiteit en mentaal welzijn.
Binnen het COPP begeleidt ze (jong)volwassenen rond uiteenlopende thema’s zoals depressie, stress, zelfvertrouwen, studiegerelateerde moeilijkheden, zelfvertrouwen, relationele problemen, rouw, burn-out, angst, etc.
Ze is erkend lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 902115118) en de Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie.
Om een afspraak te maken of meer informatie te vragen, kan je vrijblijvend contact opnemen via isolde.vileijn@gmail.com
Liesbeth Saerens - 0471/46.15.23 – Erkend klinisch psychologe, Erkend supervisor, Gecertificeerd wandelcoach, ACT-therapeute, Systeempsychotherapeute, Mindfulnesstrainer i.o.
Liesbeth studeerde af als Master in de Klinische Psychologie (KULeuven, 2002) en behaalde een postgraduaat in de Relatie-, Familie- en Systeempsychotherapie (KULeuven, 2009). Doorheen haar loopbaan kwamen ACT (Acceptance and Commitment Therapy), mindfulness, relaxatietherapie en wandelcoaching op haar pad, waarin ze zich telkens certificeerde.
Via haar eigen praktijk Walk & Talk wandelcoaching en –therapie (www.walktalk.be) gaat ze figuurlijk en letterlijk met mensen op weg naar een waardevoller leven met meer rust en ruimte voor de zaken die er echt toe doen. Daarnaast is ze trainer voor de 8 weken cursus ACT voor Allegre voor de regio Mechelen en is ze mindfulnesstrainer in opleiding.
Binnen het COPP zal Liesbeth mindfulnesstrainingen en relaxatiesessies begeleiden. Het aanbod komt binnenkort op de website.
Liesbeth is erkend lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 772106193)
Ze is lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP), de Belgische Federatie van Psychologen (BFP), de Belgische Vereniging voor Relatie-, Gezins- en Systeempsychotherapeuten (BVRGS) en de Association for Contextual Behavioral Science (ACBS Bene)
Je kan haar contacteren voor een afspraak of meer informatie op 0471/46.15.23 en via e-mail op liesbeth@walktalk.be
Laura Gozin - 0498/49.18.58 – Erkend Klinisch Psychologe, Psychoanalytisch therapeute
Laura studeerde in 2014 af als Master in de Klinische Psychologie aan de KU Leuven en zal in 2019 de vierjarige opleiding tot Psychoanalytisch Psychotherapeut (KU Leuven) vervolledigen.
Ze is sinds 2015 verbonden aan het studentengezondheidscentrum van de KU Leuven als ambulant psychotherapeut. Daarnaast werkt ze als eerstelijnspsycholoog in huisartsenpraktijk Ekelenhoek in Sint-Katelijne-Waver .
Binnen COPP biedt zij individuele psychotherapie aan voor (jong)volwassenen, en dat voor een brede waaier aan zorgen / moeilijkheden:
- Depressie, stemmingsstoornissen
- Angst – en dwangklachten
- Stress, burn-out
- Rouwverwerking
- Levensfaseproblemen of levensvragen
- Relationele problemen, problemen die zich voordoen in interactie met anderen
- Vragen rond identiteit, persoonlijkheid en zelfbeeld
Laura is erkend lid van de psychologencommissie (nr. 912118211).
Informatie of afspraak kan via lauragozin@gmail.com of op het nummer 0498/49.18.58
Lotte Van Noyen - 0468/06.86.68 – Erkend Klinisch Psychologe
Lotte studeerde in 2014 af als master in de klinische en gezondheidspsychologie aan de KU Leuven. Ze volgde nadien verschillende bijscholingen waaronder de zesdaagse ACT-opleiding bij Allegre (2016). Momenteel is ze bezig met een vierjarige postgraduaatopleiding Gedragstherapie.
Ze werkt als medisch psycholoog in het UZ Leuven. Daar begeleidt ze patiënten en naasten die door een ongeval of ziekte hun leven zien veranderen. De vragen, zorgen en uitdagingen op persoonlijk, relationeel en sociaal vlak die daarbij komen kijken, vormen de kern van de begeleiding.
Lotte werkt in het COPP op dinsdagavond. Ze biedt begeleiding voor (jong)volwassenen en ouderen.
Voor meer informatie of een afspraak, kan je haar vrijblijvend contacteren via lotte.van.noyen@copp.be of op het nummer 0468/06.8 6.68.
Ze is lid van de Psychologencommissie (erkenningsnummer 912115517) en de Belgische Federatie van Psychologen (BFP).
Katrijn Weymans - 0494/26.25.56 - Bachelor in de Gezinswetenschappen, Oplossingsgerichte Psychotherapeute i.o.
Katrijn Weymans studeerde in 2012 af als gezinswetenschapper aan de HUB. Deze opleiding vulde ze aan met een aantal credits uit de pedagogische wetenschappen aan KULeuven. In 2018 behaalde ze een postgraduaat counseling in de oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie. Ze is ook gecertificeerd in de Autisme Centraal Methodiek.
Momenteel specialiseert ze zich als systemisch psychotherapeut bij het Korzybski Instituut.
Om haar kennis up to date te houden, volgt ze regelmatig studiedagen en cursussen.
Heeft ervaring in rouwverwerking, autismespectrumstoornissen, personen met mentale en lichamelijke beperkingen, niet aangeboren hersenaandoeningen, relatie- en gezinsproblematiek.
Ze is lid van de Vlaamse Vereniging Voor Deskundigen in de Oplossingsgerichte cognitieve, systemische therapie, opvoedkunde en coaching (VVDO).
Voor een kennismaking kan je contact opnemen via katrijn.copp@gmail.com of 0494/26.25.56
Nele De Houwer - 0496/42.48.49 - Bachelor in de verpleegkunde - Post partum consulent - Gestalttherapeute i.o.
Nele is Bachelor in de Verpleegkunde. Naar aanleiding van het zelf moeder worden, verdiepte zij zich in de vele aspecten van het moederschap. Ze volgde de opleiding tot post partum consulent bij Lieve Van Weddingen en behaalde haar certificaat in 2017. Sindsdien startte ze met de begeleiding van moeders en de pre- en postnatale periode. Ondertussen startte ze ook de 4-jarige Gestalttherapie opleiding aan het IVC te Kortrijk.
Je kan bij haar terecht omtrent alle thema’s met betrekking tot het moederschap, zowel pre- als postnataal zoals:
- Het zoekende zijn in je nieuwe rol als moeder
- Vermoeidheid, uitputting en parentale burn-out
- Ongerustheid en angsten tijdens de zwangerschap en omtrent het moederschap
- Moelijkheden bij de motherhood – work – life balans, zelfzorg
- Verwerking van een bevalling die je als traumatisch hebt ervaren
- Opnieuw zwanger na traumatische bevalling
- Perfectionisme in het moederschap
- Eenzaamheid in het moederschap
- Moederrouw
Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kan je terecht op het nummer 0496/42.48.49 of per mail nele.dehouwer@hotmail.com
Liesbeth De Donder - 0470/77.55.83 - Erkend klinisch psycholoog / psychoanalytisch therapeut
Na haar studies filosofie studeerde Liesbeth in 2011 af als klinisch psycholoog aan de UGent. Ze werkte een aantal jaren met mensen met een langdurige psychische kwetsbaarheid, zowel in een kleinschalige psychiatrische kliniek als in een activiteiten- en ontmoetingscentrum. In 2017 behaalde ze aan de UGent een postgraduaat in de psychoanalytische therapie voor volwassenen, en momenteel werkt ze als zelfstandig psychotherapeut.
In de therapie vormt het onder woorden brengen en (laten) beluisteren van je eigen verhaal een vertrekpunt. Van daaruit proberen we samen te verhelderen hoe je je verhoudt tot jezelf, je omgeving, de anderen rondom je, en hoe je hiermee soms in de knoop geraakt. Met respect voor je eigen ritme, maar ook met aandacht voor je eigen verlangen en kracht, kan je op zoek gaan naar een andere positie van waaruit je keuzes kan maken en je leven vorm geven. Verschillende thema’s en vragen kunnen aan bod komen.
Liesbeth is erkend door de psychologencommissie (nr. 852117632) en lid van de VVPT (Vlaamse Vereniging voor Psychoanalytische Therapie). Binnen het COPP biedt ze individuele gesprekstherapie aan voor (jong)volwassenen. Je kan haar contacteren via contact@liesbethdedonder.be of op 0470/77.55.83
Isabella Florio - isabella.florio@gmail.com - Erkend familiaal bemiddelaar en advocaat
Ingrid De Witte - 0497/88.34.60 - Muziekpedagoog, Cliëntgericht-experiëntieel counselor, specialisaties Focusing georiënteerde en Existentiële counseling, focustrainer (i.o.)
Als muziekpedagoog was Ingrid jarenlang actief in het kunstonderwijs. Daar werd ze regelmatig geconfronteerd met jongeren en volwassenen die een tijdje extra zorg of ondersteuning nodig hadden. Zo groeide haar verlangen om zich verder te professionaliseren op vlak van psychosociale begeleiding en volgde ze de 3-jarige opleiding Counselor vanuit de ervaringsgerichte benadering aan de Faculteit voor Mens en Samenleving (FMS), het huidige Focus on Emotion (2008).
Gaandeweg kwamen zowel professioneel als ook privé meer existentiële uitdagingen op haar pad. Zij werd zelf drie keer door kanker getroffen, waarna nieuwe wegen zich aandienden om met haar persoonlijke en professionele ervaringen aan de slag te gaan. Als geen ander kent ze de impact van een ernstige ziekte, niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor de omgeving. Het cliëntgerichte-experiëntieel gedachtegoed, inclusief Focusing, is voor haar een belangrijke inspiratiebron om met deze uitdagingen om te gaan.
Vanuit dit rijke gedachtegoed wil ze mensen ondersteunen en helpen om terug in hun kracht te staan. Ze laat zich inspireren door bijkomende vormingen, zoals de online-training Counseling in Existentieel Welzijn (KUL-2012) en een specialisatiejaar in Focusing Oriented Therapy (FMS-2018). Momenteel volgt ze nog de opleiding Existentiële psychotherapie en counseling (KUL- FMS) en is ze focustrainer in opleiding. Daarnaast blijft ze zich als vrijwillig therapeut inzetten bij Tejo Leuven en gepassioneerd muziek beoefenen.
Als counselor is zij erkend door en lid van VVCEPC, Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie en Counseling. Als focustrainer in opleiding is zij erkend door TIFI, The International Focusing Institute New York en Focussen Vlaanderen, werkgroep van VVCEPC.
Binnen COPP richt Ingrid zich vooral tot jongeren en volwassenen met een oncologische geschiedenis of een andere langdurige, ernstige en/of ongeneeslijke ziekte. Zij biedt zowel individuele counselinggesprekken als basistrainingen Focusing in groep aan. Voor wie het focussen onder de knie wil krijgen, is ook een individueel focusingtraject mogelijk. Individuele gesprekken binnen COPP hebben plaats op maandagnamiddag. Groepstrainingen focussen worden ingericht per reeks van vijf voormiddagen op zaterdag. Voor een eerste vrijblijvende kennismaking, kan u contact nemen per telefoon 0497/88. 34.60 of e-mail ingrid.de.witte@telenet.be
An Kemps- erkend klinisch psychologe, loopbaancoach, stress- en burn-out coach, tabakoloog en psychotherapeute Interactionele Vormgeving i.o. 0496/45.41.30
An behaalde een Master in klinische psychologie aan de KU Leuven en een Master personeelswetenschappen aan de UAMS.
An heeft 10 jaar ervaring in selectie en talent management in verschillende organisaties en sectoren. Ze is verbonden als loopbaancoach bij Huis voor Veerkracht o.l.v. Prof Dr. Elke Van Hoof.
Ze specialiseerde zich in stress-, burn-out en re-integratie naar werk. Ze behaalde een certificaat hiervoor bij HRD Academy en is verbonden aan VESB.
Ze is erkend lid van de psychologencommissie (erkenningsnummer: 822119102), Ze is lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) en verbonden aan de psychologenkring Leuven.
An begeleidt volwassenen bij rookstop als erkend tabakoloog verbonden aan VRGT. Momenteel volgt ze een vierjarige opleiding als psychotherapeut Interactionele Vormgeving bij de educatieve academie.
Als loopbaancoach biedt ze een waarderende en oplossingsgerichte begeleiding op maat bij tal van loopbaanvragen: twijfel, onzekerheid, opnieuw plezier vinden in job, inzicht in talenten, passende jobs, oriëntering arbeidsmarkt.
An geeft ook begeleidingen in stressvaardigheid om beter te leren omgaan met stress en om duurzaam stressbestendiger te worden. Dit kan gaan om intensieve en systematische individuele begeleidingen bij stress, overspannenheid, burn-out en re-integratie naar werk.
Ze begeleidt (jong)volwassenen en biedt ondersteuning bij hulpvragen zoals onzekerheid, hoogsensitiviteit, angst, perfectionisme, faalangst, depressie, piekeren.
Als erkend tabakoloog biedt ze ook rookstopbegeleiding individueel of in groep. Haar rol als erkend tabakoloog bestaat er vooral uit om je te ondersteunen bij jouw rookstop. We brengen samen je rokersprofiel in kaart. We gaan dieper in op jouw motivatie en zelfvertrouwen om te stoppen. Verder kan je heel wat uitleg verwachten over de sigaret, de hulpmiddelen en medicatie bij rookstop, ontwenning, gewoontegedrag. We gaan samen op zoek naar triggers en hoe je hiermee kan omgaan. We maken een rookstopplan op en werken samen een aantal concrete persoonlijke technieken uit om rookstop vol te houden.
Je kan contact opnemen voor meer informatie of om een afspraak te maken via het nummer 0496/454130 of via ankemps@gmail.com.
An werkt in het COPP op woensdagavond.
Noemi Geleyn- Perinataal psycholoog - noemi.geleyn@copp.be
Noemi studeerde in 2010 af als Master in de arbeids- en organisatiepsychologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Ze volgde in 2020 een opleiding tot perinataal counselor in Centrum Draag-Kracht.
Als moeder van vijf kinderen heeft ze zich verdiept in de Infant Mental Health visie en deelt ze in de overtuiging dat de 1001 dagen van conceptie tot 2 jaar een cruciale fase vormen voor de verdere psychosociale ontwikkeling van het kind. De mentale gezondheid van de mama en haar gezin, samen met een veilige ouder-kind hechting, staan hierin centraal.
Moeder worden is een intense ervaring op lichamelijk, sociaal en psychisch vlak. Elke mama heeft het recht om zich hier goed bij te laten ondersteunen. 1 op 5 moeders rapporteren psychische problemen tijdens de perinatale periode.
Mama’s kunnen individueel of samen met hun partner terecht bij Noemi voor psychologische begeleiding onder de vorm van gesprekstherapie vóór, tijdens en na zwangerschap.
In een veilige omgeving gaan we samen op weg bij volgende thema’s:
- Angst en het gevoel overweldigd te zijn
- Depressie en burnout
- Verlieservaringen: miskraam, ontgoocheling, het leven vóór het ouderschap missen
- (Herleven van) traumatische ervaringen en onverwerkte gevoelens
- Hechting
- Het opnemen van de rol als ouder
- Opstellen preventieplan bij een volgende zwangerschap
Voor meer informatie of het maken van een afspraak, kan je terecht bij noemi.geleyn@copp.be
Afspraken zijn mogelijk in de praktijk, online of aan huis.
Helga Willems - 0472/22.58.78 - Specialiste in de Buteyko methode (ademhalingstraining)
Het COPP werkt samen met Helga Willems, specialiste in de Buteyko methode (ademhalingstraining).
Op haar website, http://www.buteykobelgium.be, vindt u meer over Buteyko en het aanbod binnen haar praktijk in Kessel-Lo.